Graafinen kuva henkilöstä, joka istuu tietokoneen äärellä kirjoittamassa blogia.

Blogin kirjoittaminen hakukoneoptimoidusti

Näillä ohjeilla kirjoitat blogitekstin, joka saa Googlen näkyvyyden puolelleen.

Blogin aloitus

Nykypäivän hakukoneoptimointi on enemmän kuin pelkkää sanasotaa - se on tarinan kertomista.  Tärkeintä on muistaa, että kirjoitat ihmisiä, et hakukoneita varten. Valitse tärkeimmät avainsanat, jotka liittyvät luonnollisesti aiheeseesi, ja käytä niitä harkitusti tekstissäsi.

Avainsanat ovat sanoja, joita asiakkaasi kirjoittavat hakukoneiden hakukenttään. Google rokottaa myös ylioptimoinnista, eli jos viljelet avainsanaasi tekstin sisällössä "liikaa". Avainsanatutkimuksen teosta löydät lisää tietoa Miten hakukoneoptimointia tehdään

Tee taustatyö aiheestasi huolellisesti ja suunnittele blogisi sisältö. Kannattaa käydä kurkkimassa, mitä kilpailijasi ovat aiheesta kirjoittaneet. Tavoitteesi on tuottaa laajempi ja mielenkiintoisempi artikkeli kuin muilla sivustoilla on tarjota. Muista kuitenkin kirjoittaa omanlaisesi teksti. Kopionti ei ole hauskaa kenenkään mielestä.

Paneudu aiheeseesi siltä osin, mitä tietoa uskoisit lukijan etsivät tai tarvitsevan jatkaakseen lukemista. Hakukoneet arvioivat tekstisi sisältöä sen mukaan, miten kauan aikaa lukija viihtyy sen parissa. Jos lukija ei löytänyt vastausta asiaansa, hän siiryy hyvin nopeasti etsimään tietoa muille sivustoille.

VINKKI: Blogitekstisi otsikko on kyseisen sivun avainsana.

Tekstin sisältö

Pidä mielessäsi yksi tärkeä asia: lukijasi. Hyvä blogi ei ole vain tekstiseinä, joka toivoo löytävänsä tiensä hakukoneiden kärkeen. Tarjoa tietoa, viihdettä ja ratkaisuja ongelmiin. Tuota arvoa lukijalle. 

Arvon tuottaminen tarkoittaa, että lukija löytää vastauksia häntä askarruttaviin kysymyksiin. Asetu lukijan asemaan. Pohdi hetki, mitä tietoa käyttäjä tulisi sivustoltasi etsimään, ja pyri kirjoittamaan sen mukaan. Mikä tieto saattaisi hyödyttää asiakasta esimerkiksi ostopäätöksen teossa. Kumoa mahdollisia ostoesteitä, ennakkoluuloja ja asenteita lisäten tietoutta. Nosta esiin tuotteen tai palvelun hyötyjä ja arvoja.

Blogin rakenne

Tuota tekstisisältö helposti luettavaksi. Käytä selkeää ja ymmärrettävää kieltä sekä vältä liiallista jargonia. Jaa sisältö pieniin ja helppolukuisiin paloihin. Tarjoa lukijalle hengähdystaukoja esimerkiksi kappaleiden jaolla, kuvilla ja väliotsikoinneilla.

Tekstin lopetus

Älä unohda toimintaan kehotusta. Loppuun voi lisätä linkin esimerkiksi verkkokauppasi tuotteeseen tai kehottaa lukijoita jakamaan tekstiä sosiaalisessa mediassa.

Aktiivinen lukijayhteisö on kuin bensiini, joka ruokkii hakukoneoptimoinnin liekkejä!

Kun yhdistät avainsanat, arvon ja vuorovaikutuksen, sinun blogisi on matkalla kohti uutta nousua hakukoneissa.

Jos tarvitset lisää tietoa hakukoneoptimoinnista, käy lukemassa:

Miten toteuttaa verkkokaupan hakukoneoptimointi

Toivottavasti tämä auttaa sinua luomaan hakukoneystävällisiä blogitekstejä, jotka houkuttelevat lukijat luoksesi!

Takaisin blogiin